Tuesday, 11 February 2014

Kepada AWAK - AWAK Semua !!SENGAJA Caps Lock Entry ni ^^

HARI INI SALAH SORANG KAWAN TALAQQI KANTOI DENGAN SYEIKH YANG DIA ADA BERHUBUNG DENGAN SEORANG WANITA BUKAN MAHRAM DI PHONE… *YAKNI COUPLE *…
.
KEMUDIAN SYEIKH BAGI NASIHAT YANG SANGAT LEMBUT TAPI BETUL-BETUL MENYENTUH HATI KAMI SEMUA….


SYEIKH: KAMU SUKA DIA?
FULAN : YA SYEIKH….

SYEIKH: KAMU SUKA TU SUKA-SUKA ATAU KAMU RASA DIA MEMANG YANG TERBAIK UNTUK MENJADI TEMAN HIDUPMU, MENJADI IBU UNTUK ANAKMU,MENJADI PEMBANTU AGAMAMU?
FULAN :YA SHEIKH…..PADA PANDANGAN SAYA,DIA YANG TERBAIK UNTUK JADI TEMAN HIDUP SAYA DAN AGAMA SAYA….

SYEIKH: BILA KAMU AKAN MENIKAHINYA?
FULAN : LEPAS BELAJAR SYEIKH….DALAM 3 TAHUN LAGI….

SYEIKH: JADI KENAPA KAMU ROSAKKAN DIA? KAMU BUKAN NAK MENIKAH SEKARANG? KAMU ROSAKKAN DIA SEKARANG DAN 3 TAHUN AKAN DATANG?KENAPA KAMU JADIKAN AIR MUTLAK MENJADI AIR MUSTA’MAL TANPA SEBAB?BUKANKAH DIA WANITA SUCI YANG BAKAL MENJADI IBU UNTUK ANAKMU? KENAPA KAMU BERCOUPLE DENGANNYA SEDANGKAN JIKA KAMU SUKAKN DIA,DIA SUKAKAN KAMU,BERSABARLAH SEHINGGA SAMPAI WAKTU KALIAN BENAR-BENAR INGIN MENIKAH KEMUDIAN BARU KAMU JUMPA AYAHNYA DAN PINANG DIA SECARA SUCI?

BUKANKAH CARA ITU LEBIH SUCI?WANITA UMPAMA AIR MUTLAK.MEREKA SUCI,TETAPI APABILA MEREKA MULA BERHUBUNG DENGAN LELAKI TANPA SEBAB APATAH LAGI BERCOUPLE,WANITA ITU UMPAMA AIR MUSTA’MAL….. IA TIDAK BOLEH DIGUNAKAN UNTUK BERSUCI TETAPI HANYA DIGUNAKAN UNTUK PERKARA LAIN SEPERTI BASUH PINGGAN  ,BASUH NAJIS ,BASUH BAJU  DAN SEBAGAINYA….. APA KAMU SANGGUP IBU UNTUK ANAKMU SETARAF ITU?SESUNGGUHNYA WANITA INI AKALNYA PENDEK,NAFSU MEREKA DIDEPANKAN ATAS SEGALANYA,KALAU LELAKI DATANG UCAPKAN KATA-KATA PALSU,MEREKA AKAN MEMPERCAYAINYA LEBIH DARIPADA MEREKA MEMPERCAYAI AL-QURAN… SEDANGKAN LELAKI MEMANG PERANGAI MEREKA HANYA BERMAIN-MAIN KECUALI MEREKA BENAR-BENAR BERSEDIA UNTUK BERNIKAH,TAPI SEKIRANYA MEREKA BELUM BERSEDIA ,CONTOHNYA MEREKA MASIH BELAJAR DAN SEBAGAINYA,JELAS PERMAINAN MEREKA DENGAN WANITA ITU HANYA TIPU DAYA,TAPI TIPU DAYA SEMUDAH ITU PUN DAPAT MENIPU PARA WANITA HINGGA MEMBAWA MEREKA KE RAJANG PENZINAAAN… ITU TANDANYA AKAL MEREKA SANGAT PENDEK…. 


NABI UTUSKAN PARA LELAKI SEBAGAI PENJAGA PARA WANITA BUKAN PEROSAK MEREKA….BAGI KAMU COUPLE,CHATTING,CAKAP DLAM PHONE SEMUA ITU DOSA KECIL SEDANGKAN IA JELAS HARAM KERANA ALLAH HARAMKAN KITA UNTUK DEKATI ZINA ….. DEKATI ZINA PUN TAK BOLEH ,MAKNA KATA KALAU KITA MASIH JAUH 5OKM DARI ZINA TAPI 1CM KITA GERAKKAN KAKI KE ARAH ZINA ITU TELAH HARAM KERANA PERINTAH INI…. JADI JANGANLAH PANDANG REMEH PERKARA ZINA INI…..SESUNGGUHNYA RAMAI YANG MATI TANPA BERZINA TETAPI DI MAHSYAR KELAK BUKU AMALAN MEREKA PENUH DENGAN DOSA ZINA…APA BERBALOI KAU BAHAGIA SEMENTARA DENGAN TEMAN WANITA YANG KAU TAK INGIN NIKAHI DIGANTI DENGAN AZAB NERAKA YANG PANASNYA 70X GANDA API DUNIA?

FULAN : -_ -''!@#$%^ ….


psst :KEPADA LELAKI BAPUK DILUAR SANA YANG GEMAR PERMAINKAN WANITA…
KETAHUILAH BAHAWA KALIAN ADALAH MUSUH ALLAH DAN MUSUH RASULALLAH!!! 
KALIAN PERMAINKAN PARA WANITA YANG AKALNYA PENDEK,TIDAK DAPAT BEZAKAN BAIK DAN BURUK…..
MEMANG PARA WANITA WALAUPUN AKAL PENDEK,TAPI MEREKA DIKURNIAKAN SIFAT MALU YANG TINGGI…

FB,PHONE,TWITTER,INTERNET NI SEMUA DICIPTA DAJJAL UNTUK MENGHAKIS SIFAT MALU PARA MUSLIMAH SEHINGGA MEREKA JADI UMPAMA KUCING BETINA YANG MENGGODA2 KUCING JANTAN UNTUK MENGAWAN…

WANITA YANG BERPURDAH KONONNYA WANITA YANG PALING PEMALU(TAK MAU ORANG LAIN LIHAT WAJAH MEREKA) PUN PAMERKAN GAMBAR MEREKA WALAUPUN BERPURDAH DI FB UNTUK TATAPAN JUTAAN LELAKI BUKAN MAHRAM,MEREKA TANPA SEGAN SILU BERGURAU SENDA ,TANPA MALU INBOX LELAKI DAN SEBAGAINYA….

SEKARANG AKAL MEREKA TIDAK DAPAT MENJAGA DIRI MEREKA … JADI SIAPA YANG BERTANGGUNGJAWAB MENJAGA MARUAH PARA BIDADARI RASULALLAH KALAU BUKA LELAKI???

LELAKI YANG COUPLE ITU DAN YANG BERSAYANG2 DENGAN BUKAN MAHRAM ATAS NAMA TUNANG TU…. TOLONGLAH….KORANG ADA AKAL YANG KUAT…KORANG BUKAN BODOH…KORANG NAK MEMUSUHI ALLAH DAN RASUL,ITU HAK KORANG … 

TAPI KORANG KENA SEDAR,NANTI KORANG PUN AKAN ADA ANAK PEREMPUAN,KORANG SUKE KE JANTAN TAH MANA2 BEHUBUNG,BERMANJA,BERSYANG SECARA HARAM DENGAN DENGAN ANAK PEREMPUAN KORANG?

 KALAU KORANG REDHA….NAMPAK SANGAT KORANG DAYUS DAN LELAKI DAYUS NABI KHABARKAN MEREKA DIHARAMKAN SYURGA KEPADANYA WALAUPUN BAUNYA….!!!!

kasar sangat ?? Terasa?? Silakan . Memang entry ni untuk buat awak terasa . Sama-sama kita islah diri . Senyum :)
*perkongsian ikhlas dari seorang sahabat

"Dikala Hati resah memendam rindu,Hiasi diri dengan taqwa,solat,zikir,selawat,istighfar,dan bersangka baik. Semoga Allah memberi jalan terbaik menurutNYA."

✿ Semoga Allah Redha Dengan Perkongsian Ini ✿

1 comment:

Angah said...

tq Najjah, untuk renungan bersama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...