Wednesday, 13 March 2013

Entry Cinta !


Assalamualaikum.. alhamdulillah dah settle follow and balas kunjungan anda-anda yang datang waktu time najah study week and exam..so semuanya sudah terbalas..tapi kalau ada yang terlepas pandang tu jangan merajuk tau..sila tinggalkan link ada pasti saya akan follow and bertenggek dekat belog awakk pula :D btw nak ucap bebanyak terima kasih kepada semua yang memberi kata-kata semangat dan yang mendokan kejayaan saya untuk final exam lepas.. so touched :') hehe.. terharu kot..terima kasih sekali lagi ye.

so malam ni..biasa lah mood mengupdate kan..macam yang kitak-kitak semua tahu..beberapa bulan or minggu lepas memang hebat penangan cerita setia hujung nyawa kan?yup secara jujurnya najah pun memang ikuti cerita tu malah tak pernah excuse pun tau..haha tapi sebagai 'penonton' kita mestilah bijak dalam menilai dan pandai-pandai la fikir yang mana baik dan buruk..setiap benda kat dunia ni ada pro and cons nye kan? so 'lu pikir la sendiri' *ayoyo macam kasar kan bunyinye tapi i hope u all bayangkan najah cakap dalam nada paling lembut di dunia..hikhik

okay,sekarang nak tunjuk versi islamic pula tauu..moga terhibur deyh..ni version ala-ala komik skit..tapi bukan hasil tangan saya ye,harap maklum ! ngehngeh..

setiap orang of course akan timbul rasa ingin bercinta kan?
cuma yang membezakan  adakah cinta itu halal 
atau sebaliknya..
dan kita juga perlu tahu apa sebenarnya yang cinta perlukan :

cinta tak perlu kan manisan-manisan ini ye : 
1)gula-gula manis
2)kata-kata manis or janji-janji manis
3)tidak juga perlukan kencing manis *aikk..haha

benda alah ni lagi la tambah-tambah tak diperlukan pun..so tak payah nak susah-susahkan diri mengasah kapak..buang tebiat je 

ni lagi la?? huh! rasa nak benanah telinga ni bila dengar hero-hero yang belagak hero macam ni..haiyaa come on la bro,lautan api kau nak redah? serius ke? lautan biasa pun belum tentu kau redah tau..entah-entah tengah jalan dah kena ngap dengan jerung :p

tapiii...

cinta hanya perlukan satu perkara..
satu perkara yang mampu mengubah hidup kita..

lafaz yang dinanti-nantikan oleh setiap wanita.. tapi siapa yang tak kawin lagi yang bace entry ni sila kawin cepat! hoho~ eh gegurau je,just nak ingatkan diri dan sahabat-sahabat fikirkanlah yang terbaik untuk diri dan masa depan kita..jangan terburu-buru dalam melakukan sesuatu keputusan..and pastikan restu parents di'utamakan'.. memang la yang nak hidup dengan 'dia' tu kita..tapi percayalah restu dari parents lah sebenarnya yang betul-betul membuatkan hidup kita lagi bahagia dan berkat :)

okay-okay..dah terlebih over pulak...macam boleh jadi dr.cinta je kan?hukhuk..okay..tata salam a'laik..enjoy tak reading?kalau rajin komen la skit ye..


kredit from blog comel 'ini' 










✿ Semoga Allah Redha Dengan Perkongsian Ini ✿

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...