Monday, 1 July 2013

Air Mata Perjalanan :')


Alhamdulillah kerana masih mempunyai masa untuk update blog walaupun masih banyak kerja yang tertunda sebentar ekoran keinginan yang amat hendak untuk update blog.Ya Allah,sungguh sukar waktu sekarang untuk dibahagikan masa dengan baik mengikut keperluan.Namun syukur ku padamu atas kesibukan ini kerana dengan kesibukan ini banyak sangat perkara yang tidak bermanfaat dapat aku tinggalkan.Sungguh hidup bertukar 180 darjah bila kita sudah ditambah tanggungjawab dan amanah di dalam saf kepimpinan :'( Ya Allah,dulu aku mengkritik sekarang aku dikritik. Dulu aku membenci sekarang aku dibenci :'( Dulu aku tidak menghormati sekarang aku tidak dihormati . Inilah normal hidup orang yang berada di saf kepimpinan.Namun Allah tetap adil,dimana saat 'sahabat' sendiri tidak memahami kerja kita.. saat itu Allah mengurniakan sahabat yang sudi mendengar masalah kita dan menangis bersama.Sungguh Ya Allah,saat aku rasa tersisih mereka yang  berjuang bersama jugalah yang sudi mendengar masalahku,mereka juga menitis air mata mendengar ceritaku kerana kami merasakan perkara yang sama :'(


Dugaan berada di saf kepimpinan sangat menguji segala aspek mental dan fizikal. Mereka yang tidak merasanya bagiku tidak layak mengkritik kami dengan sesuatu yang tidak mereka rasakan. Jujur bila ada amanah ni hati kita akan berbelah bahagi antara amanah dan sahabat. Sakittt benar ya Allah untk memilih :'( Tidak dapat digambarkan perasaan kami setiap hari menangis.memohon kekuatan.Sesungguhnya Kekuatan yang terzahir sebenarnya adalah bantuan dariNya.Kalau bukan kerana DIA pasti kami sudah jatuh tersungkur dan tak mungkin kuat untuk kami kembali bangun.Kini aku belajar menghargai dan menghormati mereka yang berada diatas kerana sebenarnya terlalu banyak pengorbanan yang mereka lakukan buat orang lain.Subhanallah :') Aku bersyukur kerana kini aku menikmati rasa bahagia dalam derita.



setelah pelbagai dugaan yang dilalui, kini hati menjadi kebal *hakikatnya masih lembik dalam menerima ujian. Studynya kemana, spend time dengan 'sahabat' pun kurang,komitmen bertambah,muamalah perlu ditingkatkan,perlu bersikap profesional,perlu itu... perlu ini.. dan sebagainya.. namun orang lain tidak memahami sebalik hanya tahu mengomen itu dan ini.. tapi tidak dinafikan memang komentar itu sangat berguna dan penting pada kami.Cuma kami minta bersangka baiklah dengan kami.Kami hanya memerlukan dan mengharap sokongan dari 'sahabat'2 sahaja tidak lebih dari itu.Tapiii.. sebaliknya yang berlaku.. namun... kami sabar kerana kami sedar kami dalam kelompok yang kecil hendak brhadapan dengan yang besar. Maaf jika selama ini kami tidak beri kerjasama yang baik.


"Jika kita mahu orang lain menghormati kita,kitalah dulu yang perlu menghormati orang lain"

Alhamdulillah, Allah juga menghadiahkan keluarga baru padaku iaitu SST 13/14 .. sabah,sarawak dan thailand :') .. sungguh terharu sebab diberi tanggungjawab untuk menjaga mereka.. dapat mendengar luahan perasaan dan masalah mereka.. alhamdulillah merekalah pengubat jiwa saat sepi.. buat sahabat-sahabat,aku doakan kita terus kuat menghadapi segala cubaa. Masih terngiang-ngiang pesanan ikhlas dari ustazah wan buat kita "Kita dalam buat gerak kerja islam ini,perlu banyak BERKORBAN" dan ingat juga pesanan ustaz akhbar "Bila lubuk hati telah terikat dengan persahabatan,seburuk mana pun kita masih bersama" :') sayang anntuna semua <3

psssstt : teringin nak update blog tiap-tiap hari macam dulu,namun.. apakan daya segalanya tidak mungkin terjadi.. huhu sobsob.. walau apa pun gua tetap sayang sama ini belog ma :D grrrrrr 

terima kasih kepada yang follow and komen di entry sebelum2 ini... akanku terjah ke blog anda pula bila free nanti >.<''











✿ Semoga Allah Redha Dengan Perkongsian Ini ✿

3 comments:

author nad said...

Assalam sister. Saya pun dulu masuk badan kepimpinan and yes, rasa lagi hormat thdp pemimpin2 lain sbb susah sbnrnya jadi pemimpin. org kata 'sebelah kaki kat neraka, sebelah kaki lagi di syurga'

Angah said...

assalamualaikum najah...

Harith Iskandar said...

Alhamdulillah.kritikan itu kan membina supaya kita sedar siapa kita

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...