Friday, 11 January 2013

Fatih nak datang !


Alhamdulillah...

Syukur kepada Allah kerana telah kurniakan kepada saya insan yang merdu suaranya untuk mengalunkan kalaam MU yang suci...

Hari ni, Fatih Seferagic telah berjaya membuatkan aku menitiskan air mata apabila mendengar bacaan ayat suci al-Quran daripada mulutnya..

Alunan suaranya, lenggokan suaranya sungguh merdu dan telah menjadi kalaam Allah bertambah indah...


Dulu, aku sangat teringin mengimpikan Zauj seperti ini.. suaranya merdu dan menghafaz al-Quran 30 juzuk agar dapat mengimamkan saya nanti...akhirnya alhamdulillah..segalanya sudah Allah makbulkan..memiliki insan yang sangat hebat ini membuat aku sering bertanya..

"layakkah aku?setandingkah aku dengan dia?aku penuh dengan dosa-dosa!bagai langit dan bumi perbezaan kita"..namun keluarga meyakinkan aku, kau adalah yang terbaik untukku..walaupun orang selalu berkata cinta jarak jauh ini banyak dugaannya..setiap hari aku lalui dengan 'istikharah' bagi menguatkan lagi keyakinan ku..sehingga lah kini aku sangat yakin dengan jawapan ini..


"cuti sem bulan 3 nanti,keluarga Fatih datang..bersiap sedia lah ye..jangan terlalu memikirkan umur itu..memang masih muda..tapi umi tahu kamu mampu..fikirkan lah dan berikanlah jawapan yang terbaik untuk diri dan masa depan kamu..umi dan abah sentiasa mendokong keputusan kamu..istikharahlah mencari imammu..umi doakan"..

terdiam..paku..terkulat-kulat dan tercirit-cirit nak me"reply" msj  dari umi..walaupun sebelum ni dah diberitahu tujuan mereka..i'm try  kuat kan hati..time tu dah laju air mata turun..macam-macam berlegar dalam otak ni..serius???aku muda lagi..asasi pun tak abis lagi..seorang hafiz datang dalam hidup aku??tak pernah jumpa pun?tak pernah kenal pun?oh!apa ni??dengan orang german pulak tu?mimpi cinderella apa ni?huh!

"Fatih?ibu dia kawan baik umi tu? dari german tu?serius?yang hafiz quran tu?..i'm very keliru umi..for me its not the right time to think about that..i'm very confius..please help me..i dont know,what i must to do?"memang terus terang je dengan umi time tu..rasa nak balik rumah sekarang..nak nangis+peluk umi..tolonglah faham.... :'(


kami tidak pernah berhubung  ..first msj from Fatih :
"I was born in Germany, moved to the states at the age of 4. I completed my Hifdh in Baltimore at ISB hifdh program. I currently live in Houston..Najah..i hope you can try accept me like me try to accept you"

"najah!oh najah!" lembut bahuku dicuit oleh suara yang sangat ku kenali..yeahh nazirah..
our best friend."ya,kenapa,naz? muka blurr >__<"   "dah subuh mak cik..bangun-bangun!"  "oh okay! terima kasih..eh fon kte mane ye?"  "eh,pagi-pagi bangun terus cari fon,tunggu msj sape?"  "tak,bukan apa..nak baca msj dari fatih..tak reply lagi msj dia"
terbeliak naz O_o.."ngigau ye mak cik?fatih mana la pulak hang berangan ni?dah-dah gi solat!"

okay..saya hanya mimpi!wuargghhh...tak boleh ke realiti kan mimpi itu  ??hee~oii..cermin diri dulu la cik kak..beza bangat sih! btw..walaupun hanya dalam mimpi i berpeluang menerima msj dari fatih .. anda-anda ada??huehue..semoga dia berjumpa orang yang terbaik..and berdasarkan pengetahuan mr.google fatih ni sudah bertunang ye teman-teman,melepas la kte ye dok?hee~..tapi harapan ku masih tinggi dan sentiasa berdoa untuk kami..haha..okay mood merepek!


_hati gumbira kerana dah berjaya membeli novel "setia hujung nyawa" walaupun kongsi duit dgn naz..hehe_ =') lastly, maaf kepada sesiapa yang terkezut dan tak suka dengan entry ni..ini just gurauan..maaf dehh..kalau suka or tak  suka boleh komen dehh.. i'll try to berlapang dada menerima komen dari anda-anda :)senyum sokmo =D








✿ Semoga Allah Redha Dengan Perkongsian Ini ✿

19 comments:

aiza azwa said...

you can't be serious najah ! huuhh..
i thought it's really true. hampir percaya crite hang nih,,rupenye mainan tidur sahaja..:D..
btw entry yg ni best :)*pahe dok mknenye nihh..heehe..

however,keep going..
good luck;)


NaJaH RaZaK said...

@aiza azwahee~ maaf dehh..saje nak bergurau.. btw thanks sudi bace :)

http://me-itu-aku.blogspot.com said...

entri yg buatku tersenyum...do follow me http://me-itu-aku.blogspot.com/

Chekgu Anitt said...

hehe.ingatkn betul td..
mamat tu smart tul

khai anuar said...

tu diaaaaaaaaa...haha (y)
moga dapat apa yang diimpikan..keh3 XD

NaJaH RaZaK said...

@http://me-itu-aku.blogspot.comhikhik..senyum sorang2 dehh..done follow you..thanks :D

NaJaH RaZaK said...

@Chekgu Anitt tu la..saya pun ingtkan btul..keciwa tauu...haha fatih tu mmg sgt smart..tambah2 hafiz quran..terserlah nur imannya..hehe

NaJaH RaZaK said...

@khai anuar haha..aamiinn... mcm mustahil je..nama pun mimpi..

Nurul Ainaa said...

ermmm ingatkan bebetul tadi. terkejut jugak. orang german lagi! hehehehe ^_^

khai anuar said...

tiada yang mustahil kat dunia nie ^_^

pykah razak said...

najah..kalu duk dkat memang aq tampo2 je kau..hahahah crius aq hmpir pcaya..hahahah hampehhh

NaJaH RaZaK said...

@Nurul Ainaa haha..saye pun terkezut.. :D

NaJaH RaZaK said...

@khai anuar doa yang terbaik..semoga ekau pun dapat yang terbaik dehh..

NaJaH RaZaK said...

@pykah razak relax pikah...hehe sabo ye..gegurau je..huehue

Aimi Wardina ♥ said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Luqman said...

Perasannye kakak saya ni.... -_-"

NaJaH RaZaK said...

ala gegurau je la adikku ^_^

islam ad-din said...

ish2 najah nie,mati2 aq ingtkn bt0l...hampir sja nk mintak nasi minyak..rupenyer,mimpi jerw...:(

NaJaH RaZaK said...

tak sabar dah ke? hukhuk sobsob nnt ada lah terima jemputan :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...