Tuesday, 1 January 2013

2012 i'll miss you..


Assalamualaikum semua...fuh-fuh*tiup sawang kat blog ni.. walaupun sebenarnya tak la lama mana pun tinggal hee~..firstly..lets say alhamdulillah..thanks to Allah..and mensyukuri segala nikmat yang kita perolehi sehingga kini..tanpa bantuan,rahmat serta kasih sayangNYA tidak mungkin kita akan kuat berada di atas muka bumi ini..sama-samalah kita muhasabah kembali apakah kita betul-betul menghargai segala yang ada disekeliling kita?..

okay sebenarnya semangat nak update blog 1/1/2013..ye la maklumlah bila masuk tahun baru masihi ni orang mesti akan sentuh about azam+perbaikidiri+muhasah and wakazalik..hee~ sebenarnya bagi saya banyak sangat yang baik berlaku pada tahun 2012*alhamdulillah..bukan pada diri saya or keluarga sahaja tapi rasanya ramai yang perasan banyak perubahan positif yang berlaku kat agama+negara+dunia+..but ada juga negatif nye..tapi ia terpulang kepada individu yang menilai..contohnya :

ISLAM
#Rasulullah saw dihina dalam fiem jahanam buatan kafir
#umat islam di gaza diserang israel
#jutaan ummat boikot israel & McD paling kuat terkena tempias

HIBURAN
# perubahan positif para artis / berhijab & memilih haluan islam*alhamdulillah..moga terus istiqamah..mujahadah itu PAHIT kerana syurga itu MANIS..

SUKAN
#kelantan cipta treble*jadi penyokong kelantan start blajar kat nilampuri..hee~
#harimau muda the best *rindu nak tengok bola dengan abah+akun+man+tini :'(

SOSIAL
#fenomena durian crepe mengalahkan kefemesan saya*eh ada kene mengena ke?huu~
#ramalan kiamat oleh barat*21/12/12

DIRI
#keluarga yang bahagia
#result spm & dapat masuk UM- asasi pendidikan islam*alhamdulillah
                   #dapat roomate yang baik+comei+sopansantun+ayu-ayu je++++ hukhuk :p
    #dapat sahabat-sahabat baru yang menjadi cerminan pada diri*terima kasih nada and                 majmuah 4..serta sahabat badar..and AMK..
#dapat mencari sedikit mutiara bernilai di bumi tarbiyah ini..
#dapat rasa macam dekat korea*sejukk..sebab kelantan skrg tgh menangis*hujan tak berhenti..bila kaki tersentuh palang katill..*awww sejukk betul!dah macam luar negara 0 darjah celsius je * okay itu hiperbola sangat (~.~")


"JANGAN padam KENANGAN kerana ada PENGAJARAN yg TERSIMPAN untuk MASA DEPAN"



tears of gaza
roomate..i love youu

shooting "warkah cinta"
sayang awopp semua~
bersama murabbi..
with majmuah 4*lepas tension
ketinggian tidak melambangkan umur..harap maklum!






last but not least!
selamat datang 2013 dengan kenangan yang akan dicipta..semoga semakin bahagia dari sebelum ini..jika sebaliknya harus bersabar..ujian itu tanda Allah sayang pada kita..sabar adalah kunci segala-galanya..yang penting umur saya dah 19 tahun...alhamdulillah..yeahhhh.. okay..selamat menempuh alam 2013..semoga yang tawar pada musim lalu kita maniskan pada musim ini.. okay take care..assalamualaikum..*esok kelas tajwid..tasmi' surah...tidakk...cepatt hafal..semoga semuanya dipermudahkan..aamiinn..tata titi tutu...



✿ Semoga Allah Redha Dengan Perkongsian Ini ✿

8 comments:

budak khayalan said...

Selamat menempuh kehidupan pada tahun 2013. :D

NaJaH RaZaK said...

@budak khayalan terima kasih...selamat menempuh alam 2013 jugak pada awopp ye.. <3

-cinta soFiaSafiya- said...

selamat tahun baru adik manis......
kaknida admire dengan penulisan kamu...so sweet :)

jaga diri ya.... moga tahun ni banyak kemanisan..in sha allah :)

NaJaH RaZaK said...

@-cinta soFiaSafiya- selamat tahun baru juga kakak cantik (^_^).. nak jadi admire kakak jugak lah..hee~ insyaa Allah..doakan saye ye..huhu

✿A I N A A✿ said...

Alhamdulillah... selamat tahun baru... semoga ALlah permudahkan segala urusan.. insyaAllah

NaJaH RaZaK said...

@✿A I N A A✿ insyaa Allah..sama-sama kita berusaha ye..huehue

Mar Haini Abdul Rahim said...

rinduuu nilam purii.. rindu kelantann.. rinduu pensyarah2 ! rinduu bumi tarbiyah itu :'(

NaJaH RaZaK said...

@Mar Haini Abdul Rahim datang la sini :) hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...