Thursday, 4 April 2013

Dipanggil Untuk Berkhidmat !


Assalamualaikum semua :) alhamdulillah mood mengupdate kembali.Ye la mane la tau nanti dah sibuk sampai tak ada masa nak update.haha perasan jadi orang VIP jap deyh.Very Important Person.ngehngeh :p btw ptg tadi baru dapat sms dari Timbalan Pres JTK APIUM bahawasanya kami dipanggil untuk berkhidmat.Perkhidmatan kami sangat diperlukan!kami tiada pilihan.Oh Ya Rabbi,kuatkan kami :') moga segalanya berjalan lancar seperti yang dirancang.Semoga kami dapat menjalankan tugas kami dengan jayanya bagi menyelamatkan bumi itu.wahhh dah macam nak pegi berkhidmat sebagai tentera dekat Lahad Datu pulak kan?haha padahal dekat Bumi Nilampuri je pun :D adakah anda cuak?tak kan?hehe relax-relax je okay!i'll be fine!haha please dont worry about me.huehue :p

Petang tadi tengah syiok-syiok layan tv cerita apa ntah dekat tv tiba-tiba telefonku berbunyi ^_^.Fon najah dekat adik laki najah,so bila bunyi dia tengok nama yang tertera "Iman Um(Badar)" .Terus dia senyum-senyum lepas tu pandang lain macam.haha najah yang dah syak msj mesti dari iman,sebab iman sahaja yang bermsj dengan najah sepanjang cuti ni.hee!Najah tau mesti adik najah fikir tu laki so cepat-cepat la explain dekat satu rumah bahawa iman tu perempuan dan asli lagi.haha *takut diaorang salah faham punya fasal.huh!Pastu dengan semangatnya bukak la mesej tu..rupa-rupanya panggilan untuk pulang ke UM :') perasaan time tu?oh ada gembira *kembali ke bumi tarbiyah tapi ada juga sedih *nak cutiii lagiii..tak aci kawan-kawan dapat cuti lama :( btw i'm ready untuk berbakti pada adik-adik nanti.haha :p *

"salam alaik..apa khabar semua?semoga terus berada di bawah perlindunganNYA.Kursus PP 21-23 Mei.Kepada MPP/JTK diminta lapor diri di KKNP pada 20 mei.Surat jemputan akan meenyusul nanti.Harap Maklum.Ada apa-apa masalah maklum pada iman ye.."

Lepas baca je terus jerit dekat umii..sebab tarikh tu seminggu before cuti sekolah yang panjang tu.means my family tak boleh hantar saya and saya kena naik bas..tidakkkk...sedih giler :'( time tu memang dah buat mulut itik sebab sedih sangat.dah tekad untuk bukak sem 3 ni nak my family hantar tapi??? tak pe lah,ada hikmahnya :') kembali senyum..semoga ini yang terbaik untuk saya.Berdikarilah sikit kan? :D SEDIA BERKHIDMAT untuk menjadi pembantu pelajar untuk adik-adik yang bakal masuk UM.Kami akan menjadi kakak and abang yang terbaik di dunia untuk mengisi kekosongan adik-adik nanti.ngehngeh :p


Saat mendapat amanah ini hati berbelah bagi sama ada dapatkah menjalankan amanah yang sangat besar ini.tapi saat itu juga datang seorang kawan mengingat dan memberi tautan jihad :) subhanallah sungguh i'm touched and cry la apa lagi :') Terima kasih sahabat!walaupun kita selalu abaikan awop tapi awop tetap dihati.sungguh saya mencintai awop kerana Allah.Awop sahabat saya.Sekali awop berkawan dengan saya selamanya awop kawan saya!haha cair tak? :p Sampai bila-bila najah akan ingat kata-kata yang awak bagi ni.terima kasih :')
"Allah Sentiasa bersamamu..laksanakahnlah tanggungjawab itu dengan penuh keikhlasan..Mohon petunjuk daripada Allah dalam melakukan sesuatu keputusan.Insyaa Allah.Good luck sahabat!kte sentiasa sokong kamu dari belakang,tepi,atas dan bawah."


"You know yourself better,no one can help you but yourself.Be a person who make things happen rather than a person who let things happen.LOSER say what they can do,WINNERS show what they can do :)" 









✿ Semoga Allah Redha Dengan Perkongsian Ini ✿

2 comments:

islam ad-din said...

tahniah najah.....!!!g0od luck ye...try to be the best person:)

NaJaH RaZaK said...

takziah sepatutnya :') doakan daku dapat menjalankan amanah ini sebaiknya :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...